Tarinani

Olen syntynyt Karlstadissa Ruotsissa. Vietin ensimmäiset 5 vuotta isäni jääkiekkouran vuoksi ulkomailla Ruotsissa, Saksassa ja Sveitsissä. Asetuimme kotikaupunkiin Lahteen, kun olin 5-vuotias, jolloin aloitin myös tenniksen isosiskoni Essin kanssa kesäleirillä Lahden kisapuistossa.

Urheilu on aina ollut todella iso osa meidän perheen elämää. Isäni on olympiamitalisti, äidillä on suomenmestaruuksia kahdesta eri lajista ja siskollani monia suomenmestaruuksia tenniksestä.

Voitin naisten kaksinpelin suomenmestaruuden jo 14-vuotiaana, tämän jälkeen tenniksestä tuli itselleni ykköslaji. Lähdin harjoittelemaan ja kilpailemaan ulkomaille.

Junioreiden ITF-maailmanlistalla ylsin parhaimmillaan kaksinpelissä sijalle 4 ja nelinpelissä sijalle 2. Junioreiden Grand Slam -turnausten parhaat saavutukset olivat Australian avointen ja Wimbledonin kaksinpelin välieräpaikat.

17-vuotiaana siirryin virallisesti ammattilaiseksi ja vuonna 2004 ensimmäisellä ammattilaiskaudella nousin kaksinpelin maailmanlistalla yli 700 sijaa sijalle 165.

Vuosi 2006 oli urani huippuvuosi, jolloin kipusin maailmanlistalla (WTA) 50 parhaan pelaajan joukkoon. Olen kaikkien aikojen korkeimmalle sijoitettu suomalainen naistennispelaaja. Samana vuonna pelasin parhaan yksittäisen turnaukseni Indian Wellsin WTA-kilpailun, jossa etenin neljännelle kierrokselle.

Maajoukkueessa esiinnyin ensimmäisen kerran 15-vuotiaana ja Suomipaita päällä pelaaminen on ollut kunnia asia läpi uran. Olen toiminut naisten maajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2014 lähtien.

Ikimuistoisimpia pelejä ovat olleet kohtaamiset tennislegendoja vastaan isoissa Grand Slam -turnauksissa. Esimerkiksi Martina Hingis Australian avoimissa, Venus Williams Ranskan avoimissa ja Elena Dementieva US Openissa. Nuoruudesta muistan parhaiten kaikki otteluni isosiskoa Essiä vastaan. Sisko olikin minulle aina se vaikein vastustaja.

Urani päättyi ikimuistoisiin kotikisoihin keväällä 2019. Päälimmäisenä urastani on jäänyt mieleen matka, jonka olen saanut kulkea kaikkine ylä- ja alamäkineen. Olen erittäin kiitollinen siitä että sain tehdä tätä rakasta harrastustani työnä, joka on kasvattanut minua äärettömän paljon myös ihmisenä. Olen päässyt työskentelemään ja seuraamaan läheltä maailman parhaita pelaajia ja valmentajia.

Emma Laine nuorena massakentällä. Emman syöttö

Mukaan padeliin

Padelissa olen ollut mukana aktiivisesti vuodesta 2018 lähtien ja vastaan tällä hetkellä Billebeino Padelin valmennustoiminnasta ympäri Suomen.

Padelin pelaaminen on minulle enempi harrastus vaikka olen kilpaillut voitokkaasti ulkomailla, voittanut suomenmestaruuksia sekä ollut Suomen rankingykkönen.

Haluan olla padelissa hyvä esikuva niin pelaajana kuin valmentajana ja auttaa lajia kasvamaan Suomessa.

Tennisuran saavutuksia

 • Nuorin aikuisten suomenmestari kautta aikojen (14-vuotias)
 • Junioreiden maailmanlistalla sijalla 2 (4-peli) ja 4 (2-peli)
 • Paras WTA-ranking 50 kaksinpelissä ja 64 nelinpelissä
 • 55
  ammattilais-
  turnausvoittoa
 • 62
  suomen-
  mestaruutta
 • Yli 700 sijan nousu ensimmäisenä ammattilais-
  vuotena
 • Maajoukkueen menestynein ja eniten pelejä pelannut pelaaja
 • Valittu 11 kertaa vuoden naispelaajaksi
 • Moninkertainen Suomen ja Ruotsin liigan mestari